Pirjo Salervo

pedasis_logo_lapset_nettiiin_pieni.jpg

Pedasis = pedagogia + sisustaminen

Pedasis on varhaiskasvattajien kouluttamiseen ja pedagogiseen sisustamiseen erikoistunut yritys. Pedasis-koulutuksilla saat uusia näkökulmia ja lisää ammattitaitoa varhaiskasvatustyöhön.

Pedasiksen arvoja ovat luovuus, vuorovaikutteisuus, osallisuus ja yhteisöllisyys. Pedasis-talon savupiipusta nousee sydän, joka kuvastaa arvoista tärkeintä: välittämistä ja rakkautta.

Pedasiksen tavoitteena on luoda onnellisia, tasapainoisia lapsia toiminnallisen ympäristön ja laadukkaan kasvatustyön avulla.

pirjo_salervo_henkilokuva_tausta1

Varhaiskasvatuksen fyysistä oppimisympäristöä voidaan muokata tietoisesti ja suunnitelmallisesti. Sisustus, materiaalit, toimintavälineet ja niiden esillepano kertovat esimerkiksi päiväkodin toiminnasta sekä arvoista. Miten lasten kiinnostuksen kohteet ja toiminnat näkyvät oppimisympäristössä? Miten oppimisympäristö voi osaltaan tukea lapsen tasapainoista kasvua?

”Olen kauan aikaa ollut kiinnostunut lapsen ja ympäristön välisestä suhteesta. Graduni aiheena oli ’Lapset ympäristönsuunnittelijoina’. Villa Kauklahdessa minulla on tyhjä tila talon yläkerrassa. Tarkoitukseni on rakentaa huoneesta muuntuva oppimisympäristö. Sisustan tilasta ensimmäiseksi rakenteluleikkistudion.”

Pirjo Salervo on kokenut varhaiskasvatustyön ja aikuiskoulutuksen ammattilainen.

Koulutus

• KM (varhaiskasvatus)
• LTO
• Taide- ja ympäristökasvatuksen opettaja
• Johtamisen erikoisammattitutkinto

Työkokemus

• Aikuiskouluttaja yli 20 vuotta
• Päiväkodin perustamisaikainen johtaja,
sisustamisen suunnitteleminen ja hankinnat:
– Kiltakallion lastentalo, Espoon kaupunki, 2002
– Kylätalo Palttina, Espoon kaupunki, 2006

Kansainvälinen toiminta

• esitelmiä Tanska (Kööpenhamina), Latvia (Riika), Puola (Poznan), Norja (Notodden) ja Japani (Osaka). Yhteistyötä Virossa.

www.pedasis.fi

Yhteystiedot: puh: +358 40 532 5468 / e-mail: info@pedasis.fi