KURSSITOIMINTA

Villa Kauklahti on aikaisemmin toiminut Espoon Kuvataidekoulun toimipisteenä. Tilat soveltuvat erilaiseen kurssitoimintaan mainiosti. Tällä hetkellä kurssitoimintaa ylläpitää keraamikko Karoliina Tuovinen, myöhemmin kuvataiteen erilaisia kursseja järjestävät myös kuvataidekasvattaja, taidepedagogi, tekstiilitaiteilija Annukka Mikkola sekä taide- ja ympäristökasvatuksen kouluttaja Pirjo Salervo. Seuraa ilmoittelua!

huhti_1      huhti_3

Karoliina Tuovinen – Keramiikkakurssit

Kursseja järjestetään tilauksesta perinteisten kurssien lisäksi tilauksesta myös yrityksille ja itse kootuille ryhmille. Tällöin kurssin sisältö ja kesto suunnitellaan asiakkaan toivomusten mukaisesti. Lyhyen kurssi aiheena voivat olla esimerkiksi savipillit, keraamiset helmet tai pienoisveistos. Pidemmällä kurssilla on mahdollista kokeilla vaikkapa rakutekniikkaa tai tehdä valoteoksia posliinista. Katso kurssiohjelma Karoliina Tuovisen sivuilta: www.karoliinatuovinen.com/kurssit/

 

Annukka Mikkola T A I D E K E I T T I Ö N  T A I D E K U R S S I T 2018 – 2019

               

Opettajana toimii  Annukka Mikkola taidepedagogi & kuvataidekasvattaja (TaM) & tekstiilitaiteilija/designer (TaM).  Designer MA Art of Textile & MA Art of Pedagogy for Visual Arts +358 40 740 8404email: anmikkol(at)gmail.com pinterest.com/amiccola/  www.artists.fi  http://www.finnishdesigners.fi/portfoliot

 

T A I D E K E I T T I Ö N  LASTEN TAIDEKURSSIT on suunnattu erityisesti varhaiskasvatuksen toimijoille esim. päiväkodeille ja ne rakennetaan tilauksesta eri taidekonseptien sisällöistä. Myös alakoululaiset ovat tervetulleita!   

Pesä-installaatio Näkyväksi neulottu Kajaanin Taidemuseo 2018. Design Annukka Mikkola

1. Pesäkonsepti (NestConcept): Taidepöllöjä ja Värivaakkuja kierrätystumpuista ja -sukista. Työpajaan liittyy oleellisesti Annukan virkkamat pesät, joita voidaan ripustaa eri tiloihin osaksi tarinallista lasten Taidepöllö-Värivaakku -näyttelyä. 

        

2. Makkarasuteja metsäpicnicillä: itsetehtyjä pensseleitä, juoksevia värejä ja luonnonantimia taidetekemisen raaka-aineina. Aistikohtaamisia ja -kosketuksia erilaisten maalaustekniikoiden ja -materiaalien äärellä. 

3. Linnunlapuun kummajaiset – tarinallinen keramiikkapaja.

4. Puumerkistä emojiksi – kauklahtelaisten isäntien puumerkkien tutkimisen ääreltä itsetehtyyn grafiikaan.

5. Oksanhaarakudontaa kierrätyslangoilla ja räsyillä.

 

 

 LAPSI-VANHEMPI YHDESSÄ TEKEMISEN TAIDEKURSSIT  

A. Pesäkonsepti: Taidepöllöjä ja Värivaakkuja kierrätystumpuista ja -sukista. Työpajaan liittyy oleellisesti Annukan virkkamat pesät, joita voidaan ripustaa eri tiloihin osaksi tarinallista lasten Taidepöllö-Värivaakku -näyttelyä. 

B. Kökkeldyynit – rakentelupaja, yhteisöllisen taidetekemisen kurssi

 

TULOSSA UUSIA KURSSEJA  YHTEISÖLLISTEN GO-DESIGN-SUUNNITTELUPAJOJEN JÄLKEEN LOKA-MARRASKUUSSA 2018!

 

T A I D E K E I T T I Ö N  NUORTEN MENTORI-KURSSIT

Nuorten mentoriopetuksen keskiössä on kokonaisvaltainen taidekokemus, joka kumpuaa oppilaan omista havainnoista, kokemuksista, omasta elämänpiiristä ja itselle merkityksellisestä kuvakulttuurista. Kokemuksellisuuden ohella tutustutaan monipuolisten tehtävien kautta eri kulttuureihin ja kokeillaan visuaalisen taiteen eri tekotapoja ja materiaaleja, ja vahvistetaan nuoren omaan taideilmaisua. Opetuksessa rinnastetaan taidehistoria ja nykytaide erilaisten kuvastojen, tekniikoiden ja  materiaalien kautta, mikä auttaa nuorta  hahmottamaan taiteen tyylisuuntia ja genrejä.  Näyttelyvierailu on osa mentori-kurssia. Mentorikurssin opettajina toimii Annukka Mikkolan ohella taidepedagogi Tero Annanolli ja keraamikko Karoliina Tuovinen.

  

 

 AIKUISTEN TAIDEKURSSIT

Matkalla minuuteen ja omaan taidekieleen

     

Tunnelmia piskelijoiden työpöydältä Matkalla minuuteen ja omaan taidekieleen -kurssilta Jämsästä 2017-2018

 

”Olen tehnyt syventävät opinnot taideterapiasta, sekä  gradun Metaforisia kurkistusaukkoja lapsuudesta aikuisuuteen (2012)  Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Taiteen laitokselle. Opinnäytetyöni pohjautuu lapsuuden merkitykselliseen tilakokemukseen, lapsuuden salamajoihin. Tutkimukseni kautta syntynyttä ymmärrystä ja filosofiaa hyödynnän myös omassa taideopetuksessani.(NestConcept).”

Tuulensuojassa 2011 yksityiskohta isosta Tuulensuoja -teoksesta, Annukka Mikkola